offshoreconsultanta.ro

Servicii de consultanta oferite de avocati specializati in acordarea de servicii legale, onorabile si confidentiale pentru:

CORPORATII OFFSHORE

PROTEJAREA BUNURILOR

OFFSHORE BANKING

Intrebari frecvente

Paradis fiscal – reprezinta statul care are impozitul pe profit si pe dividende zero sau nesemnificativ pentru firmele care sunt infiintate in acel stat, dar care nu opereaza local.


Director nominal
 – Persoana care isi “imprumuta” numele si apare ca director in cadrul unei firme offshore, in cazul nostru. Este o modalitate de a va proteja identitatea. O companie offshore trebuie sa aiba un numar minim de directori, de obicei unul. Odata cu numirea directorului nominal veti primi si demisia sa nedatata, astfel avand controlul total asupra functiei sale.


Actionar nominal
 – Persoana care isi “imprumuta” numele si apare ca actionar  in cadrul unei firme offshore, in cazul nostru. Este o modalitate de a va proteja identitatea. O companie offshore trebuie sa aiba un numar minim de actionari, de obicei unul. Prin intermediul unor documete ca “Deed of Trust”, “Declaration of Trust” sau “Instrument of Transfer” beneficiarul real are controlul total asupra companiei, actionarul nominal fiind decat persoana care apare in registrele publice, nu are dreptul sa instraineze actiunile.


Power of Attorney
 – Procura generala data de catre directorul nominal persoanei mandatate sa opereze cu compania (de obicei beneficiarului real), prin care persoana imputernicita poate sa intreprinda orice actiune crede ca este necesara in folosul companiei, sa deschida conturi bancare, sa vanda actiuni etc.


Certifcate of Good Standing 
– corespondentul certificatului  constatator sau de bonitate, este folosit de obicei la deschiderea conturilor bancare, cesiuni etc.


Apostile
 – recunoasterea internationala a documentelor in baza Conventei de la Haga.


Memorandum and Articles of Association
 – este corespondentul actului constitutiv al companiilor romanesti, in el se stipuleaza datele de referinta ale companiei cum ar fi numele companiei, adresa sediului social, obiectul de activitate, eventual si numele si adresele directorilor. El va fi intotdeanua semnat, este acceptata in anumite jurisdictii si semnatura electronica. Regulile dupa care va fi condusa compania, obiectivele companiei, capitalul autorizat, tipul de actiuni ale companiei sunt de asemenea stabilite in cadrul M & AA.

Partenerii nostri